sila lah topong yaa

Friday, March 29, 2013

♥ Xplore Cameron highlands

2 mac 2013,,,,

tahap kepanasan yg melampau mbuat aku teruja nak tido kt tempat yg ala2 obersee...mane lgi klu kt m'asia ni nk cari... klu x kt cameron kan...wah ati meronta2 bile tiap mlm pekene spageti je bru dpt tido...my hubby & sugar pie b'dua tu sah2 dh pakai baju kulit...hehehe dorg x per la kecik2 gik... x der sape nk heran...klu aku waHHh sure dh kene imbusszz ditopong dek jiran sblh laks kang...aishhhh....

check2 kat online tiket...aku x mau peristiwa 2008 b'ulang kembali tido lam kete gara2 x book hotel awal...konon2 la gamble kot la ader hotel kosong mase tu... main redah jeerrr...haa kau amik nasib baik kitorg b'dua jee..mase tu kid tinggl ngan nenek balik kuching almaklum la school holidy..so pasni klu weekend/public/school hldy jgn la berangan nk pi cameron klu x book hotel dulu...sian kt kids klu diorg tido lam kete kan....

so aku book la kat www.agoda.com.my...mase ni my gugu girl dh lahir so aku kene la book triple room... Hotel Kowloon ...RM103. ;)) tapi agoda ni kene bayar terus... pakai kad kredit@debit. So klu uol x nak byr dulu boleh search kt www.asiaroom.com.my / www.booking.com
punye...cari punye cari yg murah...ala takat nk tido 1 mlm je kan...sure la kitorg cari area Brinchang co'z situ dekat ngan segala, kedai, stesen minyak...pasar mlm, steamboat, food coart, pasar pagi....semua jln kaki jer..


*** Cameron Valley Teh***



*** cucu atuk ja & nenek mah***


*** Pekan Brinchang Zoom dr Kowloon Hotel***

*** Zoom dr Hotel Country Lodge Resort ***







*** pasar malam brinchang hanya ade pd ari sabtu malam ahad jerr ***




** amboii nenek meratah jagung manis...sedapp nyerr...airis plak meratah strawbeey choc...sesuai la tuuu...besday nenek 1 mac & besday cucu 29 feb beza 15 minit jer nak same tarikh...nk wat cm ner mama dah cube b'tahan tpi x blehh...kang adik mamam xoxo plak..x perr still celebrate sesame kannn...



** pasar pagi brinchang...hari ahad ***

senyum ader makner tu...tengok la aper yg airis pandang







haaa... kan dh ckp xcited nyerr airis nak benda2 cute yg jual kt pasar tu...memey airis mmg x bleh nengok kaler pink..mmg x tentu arah dia watnyerr...alih2 mama amik la toy katun strawberi.. alaa sekejap jer tu main...last2 mama kasi nia jer toy tu ...kazen airis wat gift dr Cameron




eksenn jer tu abg aiman...tpi dia mmg minat klu laa dapatt camera ni ..hahaha blajar rajin2 dulu..keje nanti abg beli la lgi canggih.. ;))

singgah minum pagi dulu sambil mhirup udara segarr...kl x dptnyerr udara cam kt sini...irupp udara sambil irup teh tarik kaww...huhu 


gift yg cute2 tuk bwk blik off coz la kn...murah satu RM1 jer..huhu bleh amik byk2 nih...ni kat lot2 kedai atas lgi dr pasar pagi brinchang.>>tak jumpee?? heee..naik atas nak mnuju ke hotel equatorial




Monday, March 11, 2013

♥ Airis Zara 0-12 bln

winkk~~ winkk~~ wink~~
ape aku nk coret ni dh b'sarang umah 2 thn beb xupdate..huhu biiziiii nyerr mak...ntah per tetibe rase windu dtg tetibe bile ptg tdi aku tbace blog cicak dan lelabah.blogspot ...tu ngaknyer aku t'ingat sawang blogku nih..hihihi...

puteri ku


aicehh cenyumm kt sape tu...frenzz main cak cakk ye

cayangg abg nih..dulu peluk bantall bucukk ijoo tu jer skrg dh dpt siste comeyy... ;)


genap umo Airis Zara sthun...actually besday girl ni 29 februari 2012 thn lompat naga jam 11.43 mlm..huhu...thn ni x jumpe la tarikh tu ye kakak..adoishhh mizz la tarikh thn ni ade 28/2/13 jeee...yer laa kakak x sabo nk kuar kan...tinggal bape minit jek nk  1 mac same besday nenek...mama pun huuarrghhhhhh x dpt nk tahan lg..kpale kakak dh dezummm dezummm debomm bommm dpn pintu V mama...so hiahhhhh allahuakhbarr...kuar la dak comeii nih... dh lame sgt simpan kt gobok....tuk mak lang, pak ngah, pak usu wan kt kuching tu and paman2 eidi, mael, bik bibah, leha & ela pok ucu jaid kt sabak bernam tu see see la pitche Airis & Aiman kek sini ek



ouuouuu~~

~~ selimut bebe flower pink pink...bru nmpk gegirl kan...kakak lahir gelap kulit dia nmpk cm boboi..so kene la pkai pink byk2 skit ;)





alololo~~adinda ku sayangg


2 month...rambut pacak pacak
 huarghhh nk ZZzzz huhh..