sila lah topong yaa

Friday, October 25, 2013

♥ Menu Ramadhan #hmade kitchen

ramadhan ari tu x sempat nak pose gambar menu buka puase ...org kate bln puse la kan nk b'diet tpi bagi aku...hmmmm xde nyerr same jerr klu dah time buke menu2 bess bess atas meja..yelahh kan perut tgh kosong bkeroncongg...mkn pun x hingat..
huhu time terawih camne laakk...;))

 *** nasi lemak wif ayam goreng kfc ***

*** ikan bakar kembong wif sambal merah manis pedas***


*** keow teow ladna seafood ***

*** kuih lidah manis ***

Wednesday, October 23, 2013

♥ Rockstar baby contest Drypers


 
Contest ni dah 3 minggu start kt fesbuk...tiap minggu lain2 tema dia...kita Airis dh t'lambat la skit ngak la ni...t'lepas 2 tema..
minggu 1 : tema" Senam Senyum Si Manja" (30 Sept - 03 Okt 2013)
minggu 2 : tema " Aksi Hebat Si Manja" (11 Okt - 17 Okt 2013)
minggu 3 : tema " Rockstar Baby" (18 Okt - 24 Okt 2013)
minggu 4 : tema " Foodie Baby " (25 Okt - 31 Okt 2013)






hari ni baru send kt inbox dryperss..hope ade la rezeki airis yee...



 




 **** tema : Rockstar Baby ****


* banyak idea nak drees up kan dia tpi barang jer tak de> microphone @ piano@ drum?? skirt bling blingg..huh! x derr... last haaa! kan abah musician gitarist kunun2 gitu..so pinjam la kan abah nyer gitar kira orait kot...ade skit tema rockstar..huhuhu almaklum laa kan mama not super star ...juz super mom in kitchen hikss...

* mane tau ini titik pmulaan airis like music superstar...mama sentiase support anak2 mama ape pun yg korang minat dr blkg...mama x kisah janji ank2 mama tau landasan mane yg good or wrong tuk life korang nanti...darah seni abah & mama x nampak kt abg aiman...so hope ade mgalir kt blood airis mane tau...that's good ;))

Saturday, October 19, 2013

♥ Playtime @ Starship Galatica, One Utama



** dpt lagi tiket ke galatica tuk bbudk tu pi lepaskn boringggg,,,yuhuuuu...skrg ni shopping complex mmg rata2 sediakan playgroung yg grand2 but sharusnyerr la masuk kene bayar lebih...tpi mama abah x nyah suker sgt erk...mama kene keje arini.sob sob x dpt main ngan korg....aiman & airis pegi la ngan pak ngah >makngah> mak uda>& nenek yeee...mama kasi tiket ni...so enjoyyy



** dpt rm 14 hinggit dr harga asal dia rm20 unlimited...





 
** smestinyerrr pakai stokin tuk masuk kt dlm ni yee...klu idak kene beli ngak rm4 spsg..haha




Friday, October 18, 2013

♥ PlayDate @ Kid'z Paradise, Mines Wonderland





 ** hari tu groupon send email promote indoor game playground ni...mase tu baru bukak tempat ni ..tu yg dia kasi diskaun murah rm10 jer yg harga asal rm38 1 kid -mak bapak masuk free, skali masuk tuk 1 hari suntuk...larat kerr nk tunggu layan diorg main...heee  x lame pun 4 jam pun dh lama dalam tu...yo larr mama ni nk shopping gik...nguapp la tunggu lame ank2 uii..



** copy image by google...aku x sempt nk snap,,tpi ni lah rege dia klu uol nak masuk tanpa promosi-harga asall...berbaloii ke yerr...bagi aku baik pi mandi water park...huhu 


** ni laa pintu masuk dia kt level 4 sblm tingkat 5 yg ader kolam mandi bebudak tu ( Splash Park ). Sblm korg nak masuk kene siap2 pakai stokin la yerr...aku stanby bwk dr umah...dlm tu wajib pakai stokin budak2 ngan mak bapak skali...klu idak kene la beli dlm tu spasang rm4...huhu itam putih punye kaler


 ** muke airis yg x-cited muncung2 tlebih teruje nengok ball yg sungguh byknyerr...colourful tenggelam duk dalam tu laa...berenang renanggg dlm kolam ball









** kt sini mmg x risau takut diorg jatuh laa co'z gelongsor dia panjang...aku mmg biar jer airis tu panjat gelongsor sindri puas2...klu kt taman p'mainan outdoor kene jaga2 pegang dia sah2 b'debok sembam tanah kan...airis mmg free & ceria lahh sgt dpt main sindri

** blok2 yg soft & ringan...of co'z diorg leh susun2 & angkat dgn senag jer...x takut hempap kaki laa..nk t'tonggeng ke t'baring ke kt dlm tu no hall punyerr...


** bende ni b'pusing slow jerr... meterial dia span..lembutt


** haha abg aiman binatang ape yg ditunggang tu...kecik jer motor dia...but happy gak dia drive...





** antara mainan yg pusing2 sindri...klu dok ramai2 atas tu syokkk..


** tmpt tukar pampers... nak tido pun bleh... tu yg 1 hari pun bebudak dlm tu x bohsan...ala2 taska..huhu pas main minumm...bleh ZZzzzz


 ** nak sambut besday kt sini pun diorg sediakan tmpt...


** part ni abg aiman mmg suker..yer la ala2 cam pasir tanah kan....bdk mane x suke main korek2 tanah...butt tuk bbdk baye adik airis ke bwh mmg bahaye...tahap diorg nmpk mende kecik2 nk masuk dlm mulut....pasir ni kang dia leh kutip telan cam cekelat jerr...so jage2...kadang dr luar part ni pun pasir dia ader b'sepah2...tu yg bgi aku tmpt ni ader kelemahan dia...tiap mase staff dia patut alert vacum klu b'sepahh kuar kan...



♥ T.T Fish Mart Sg Chua (Kajang Raya)- kedai ikan murah boleh BORONGGG seminggu

niat hati petang tu nak pegi Giant...beli stok seminggu penuhkn peti sejuk la kan...senang karang nak masak x nyak la dua tiga kali kuar umah...
aku mmg b'cinte klu nk kuar umah malam2 ni klu time keje...tembel beb nak siap kn bebudak lgi...nk kuar mkn masak dulu...ikshhh homework aiman lagiu nk kene tengokk...ngaji dia lgi....adoiii sempat ker kan nak kuar lepas maghrib cari ikan sayurr....lupa kan laaa yerrr...
ade tu smpi dok gadoh gadoh ngan abg co'z tolak2 nk siapkn anak... tu yg wat aku serik nak kuar malam lgi...haaa dok diam2 tunggu ujung minggu nk jln2 keyyy...nanti kabut sane sinih...off co'z mama temperrr...dh temperrr b'gegar satu umahh haaa>>> nk dgr keee sooo jgn wat mama kabutt..huhu
sblm smpi giant pusing-pusing shop2 baru dekat kat umah tu ...tup tuppp tjumpe la 1 kedai baru ni T.T Fish Market...eh try la nk survey aper ade kat dlm dia...skali masukkk>>>

 

** haaaa murahh!! beb...mmg beza 50% la bagi aku dr pasaraya...tanye tanye patut la pun diorg tangkap sindri katenye dr Sg. Besar, Selangor...mmg jual dlm tong tong ikan laaa....




** tengok harga ader ker ikan kerisi rm4.00 sotong kecik2 pun mane ade rm4.00...tu yg tbeliak jap la mate aku nengok..huhu... rase nak borong 1 tong...batak kan...susah beb nk makan sotong segar ;) mahal...blur gmbr hp jekk ;))



**hehe biase aku beli x lari 30 ringgit 5 jenis ikan...see skrg aku leh dpt dlm 15-20 hinggit jek...save beb!!...tpi x la amik ikan merah ker tenggiri...lokasi korang search je la kt google maps...wave ke...alamat dh ade...klu nak lgi fresh kuar dr tong dtg la dalm kul 5.30-6.00 ptg co'z lori ikan time tu bru smpi. Klu dtg pagi ikan smlm la yg dia jual..


** haahaha dgn syokkk nyer aku sumbatkn produk seafood kt dlm tu...mmg bess la klu dh murah semangat mluap2 la kau nak masak tuk fmly t'cinteku...yerr la air tangan ibu tu kan berkat...sok2 diorg dh besar hope ingat2 la tgn ni yg masak...nk blik umah mak cari ikan masak sweet sour ku..hahaha perasan


♥ Dekorasi Bilik Tidur Ohhhh waaa ZZzzzZz



dah 4 thn usia umah kitorg tu...terasa nak cat la bilik tido yg cat asalnyer smakin kusam...mood zzZZzz pun dh x besss...blum lagi ngan sepah2 baju abah & bujang , ank dara cilik b'dua tu...iskhhh x nyenyak la tido...godek punye godek ader la pitche yg m'buat jiwaku tenang...

copy paste image from google...>>inspirasi mane yg  jiwa2 nih...
mate aku ni lebih ke pink2 merah...cam segarrr & soft jerr















** copy image from http://thepinkstilettos.com/category/familyfriends/ -jgn marah yerr..just inpiration..u punye idea deco mmg besss soft jer mate nak tido