sila lah topong yaa

Tuesday, November 26, 2013

♥ Gadget Airis Round De' World


29 Februari 2012 ( kene plak thn lompat) Airis Zara menjengah dunia...saat kelahiranmu ku panjatkan kesyukuran ke hadrat ilahi dikurnikan seorg puteri melengkapkan ahli keluarga baru kami. Alhamdullillah mama b'jaya mdptkn sepasang ank2 yg cumell ;)) penghibur di kala suka & duka. Tak sangka plak Airis dilahirkan pd thn lompat..kate org thn lompat -naga ni ade keistimewaannyerr ..hishh x nyah la caye sgt..kite kn org islam ade pegangan & qada qadar...
cam same jer...cam bam bam jerr... ngan mak long Na kan...skrg ni karekter pun ade la skit2 cam mak long..cool & manje2 gitu...wpun cool tpi jgn tak tau klu x puas hati jer nak gigit kan... kasi tande ..isskhh

Time ni fully breast feeding...rindu nyerr mama saat2 ni ^^feeling great^^ (^-^) dgn rezeki yg Allah bagi..mama x akan sia2 kan...itu mmg niat mama utk anak2...mama akn bgi fresh milk slagi ada...abg aiman alhamdulillah smpi 2 thn 3 bln w/pun mama sibuk kerja... tpi bila mama di sisi baby2 mama>> mama make sure bagi yg tbaik tuk korang...time keje tpaksa la redha minum susu tepung ye nak...nak wat camne korang pun x nak yg ready mate panas2 dlm botol punye...nak yg freshh jer..hehe aku pun camtu ngak klu mkn minum...apakan lagi perut korg yg masih nipis tu...maafkn mama ye sayangg..mama keje pun nk tolg abah same2 cari rezeki tuk budget korg juge ;))
** mama doakn anak2 mama terang hati menuntut ilmu dunia & akhirat agar esok jdi org yg b'ilmu & ingat pengorbanan orang2 yg sayang kt korang keyy**



mama gunakan pump BRAND PUREEN + ELECTRIK ADAPTER CHARGERS...see hasil boleh tahan ngak..pagi & tengahari nyer...aku pakai yg murah je..bukan nak pakai lame pun..smpi baby umo 6 bln jer nak gune susu perahan ni...pastu nak yg fresh from mummy kan...bagi aku bukan pump factor utama penghasilan milk yg banyak tapi kupayaan mummy tu sindri tuk kuarkan milk sbanyak & skerap mane yg boleh, lagi byk kuar lagi banyak la penghasilan susu tu...don't krontrol sgt mkn buat mase ni...kene makan b'khasiat & kuantiti x perlu la nak sekat2...don't fikir gemOk co'z insyaallah dr pengalaman aku slame ni BF,... berat alhamdulillah maintain cun..hiksss...janji niat tu, semua utk baby kita makan kan...lagi pun klu kita dh BF baby ni sure kite sgt2 la slalu lapar jerr...dah kene sedut by baby mesti la nak makan kerap...don worry pasti x gemok harus laa baby kenyangg ngan kite punyerr milk baru la kepuasan jdi s'org ibu tu terase...hanye ibu2 yg memahami je feel gereat camni...


susu ibu mmg yg t'baik tuk baby..bukn tuk tumbesaran yg bam bam je..kulit pun sweett jer...muluss wangi syedapp nak nyium nyiumm dia..dr segi brain pun baby2 yg cukup susu milk booster ni pun mama rase cepat b'akal, bijak tangkap gerak geri...dgn kate lain cepat faham laa...so senang kan mama nak handle & tunjuk ajar diorg klu faham bahase kite...alhamdulillah Airis anak yg mudah dididik...sejak 6 bulan lgi dia x byk kerenah...cool & caring...mudah dilentur & mesra manja2 gitu...senang nk ajak shopping..hehehe

stahun airis still merangkak lgi...harap dukung sane sini...dgn jelingan mate bulat Airis tu sesape jer nk dukung dia...mama x perlu susah hati la sangat nk mharap Airis cepat jalan...bile tiba masenye tentu2 saje Airis bleh menapak sindri nanti...




8 bulan>> mama support ngan gadget ni - MAMALOVE BABY WALKER buy @ Manjaku Cawangan Bandar Baru Bangi- x la boring sgt kan Airis nak xplore dlm umah tu...huh yer la sgt kan kn nak kasi Airis xplore...hakikatnyerr senang mama nk wat keje umah...agak2 x terkawal mama sumbat jer Airis dlm ni...sure x lepas sepadan nk ke dapur & bilik air kan...mama rase tu la fungsi utama warker ni pun...benda ni bukan support bebudak nk cepat jalan pun...dr pengalaman abg Aiman dulu, naik walker ni x pun dia cepat jalan...dia sindri sebenarnya yg semangat & tak putus asa nak meniti so cepat la melangkah... 



1 tahun>> FIRST STEPS BABY WALKER  lgi satu gadget improve kaki Airis mgenal dunianyerr...leh kasi xcise dgn gembiranyer...x la meronta2 nak ikut main kt luar kene dukung...ha pakai benda ni bleh la dia jalan2 sindri..janji tempat lapang






BABY TOY CAR -  Baby Ride on Car Scooter second by abg Aiman dulu...kira usia car ni dah 6 thn blalu..still ok utk Airis main2 racing ngn abg..bleh bawak putri nia lagi tu..kakak pandang aper tu..nia x de rambut yer cam kakak..;))


STROLLER SC(SWEET CHERRY) VS stroller JUSCO ;)) ..klu pi shopping rate2 kene bwk stroller sindri...of coz la kan b'kire2 nak lipat ..nak angkut msuk umah lgi...slalu tjadi adegan tolak menolak ant. mama & abah sape nak handle bende nih..huh! ...klu tak bawak sure Airis payah nak zzzZZZ..penat dia penat ngak mama jdinyerr...benda ni penting dr baby lahir lgi...selesa tuk dia bagi mama2 yg suke shopping...
tpi klu pergi JUSCO tak payah la susah2 nak bwk stroller..diorg dh sediakan utk kemudahan pelanggan...cuma uoll bwk bantal bucukk jer...;)) cas sewa aku x hingat bape RM.. 



1 tahun 3 bln>>>akhirnyer tcapai juge impian Airis melangkah seiring sejalan...haa! kan ni la dia namenye gegirl...pantang nampak shoes... klu dh pandai jalan...kasut mak long pun jadi nak try...tu blum kasut mama dia pegi melaram...haii princess mama sorang nih




6 bulan Airis dah tumbuh gigi...cepat kan>> anak2 mama mmg cepat tumbuh gigi & cepat ngak rosak tukar gigi...huh... 6 bln Airis dh boleh makan biskut jari...mana2 pegi jejln mmg spare biskut tuk dia co'z senang nanti mama & abah makan Airis x kaco hentak2 kaki nak makanan kitorg...kene ade yg sesuai tuk Airis mama kasi la...kot kadang x kene menu tu Airis x bleh la nk join...so penyelamat biskut ni...antara biskut peberet Airis jenama BABY BITES perisa banana,carrot, vege, HEINZ BISCOTTI original/coklat, HEINZ Farley's RUSKS
 


Now Airis dah x perlukan biskut2 tu semua...dia layan aper yg mama & abah makan janji tak spicy...mama mmg x galakkan anak2 mama mkn pedas...bukan elok pun untuk perOt & brain budak2..pedas bukan makanan sunnah nabi kita...klu bukan sunnah semestinye ade sebab yg x berape elok tuk kesihatan kita kan...more info bleh search kat google...mmg setengah org ckp senang klu anak pandai makan peads...senang nak bawak ke mana2 tak memilih makan...NO! bagi mama...dah kite b'gelar ibu kena la kan tunaikan tanggungjawab tuk protect diorg...bukn saje dr segi meterial but pemakanan pun harus laa jage...dah tau nak pegi mane2 kita stanby la food for kids kan...jgn la harapkan makanan org lain jerr...kenduri kendara pun x semuanya pedas kan...ade nasi minyak + la ape2 yg like no more spicy...esok bile korg anak2 dh besar pandai la pilih makanan sindri...automatik bleh makan pedas punyerr...cume skrg bukan masenye tuk korg spicy2 sgt laa...
Bila dah pandai makan sindri tentu saje Airis perlukan kerusi...mama mmg ajar start 6 bulan lgi duduk kt chair food...pinggang pun dh stabil so ok la nak duduk makan...b;dikari & senang mama abah nak makan skali...mama dapatkan chair kat IKEA ANTILOP HIGHCHAIR WITH TRAY...fleksibel,modern & low price RM49.90 ...so murah kan



ANTILOP
highchair with tray


Width: 58 cm, Depth: 62 cm, Height: 90 cm


2 tahun 5 bulan Airis berjaya menghandle & mengayuh beskal pinky dgn jayanye.." yeeeeee eiyes nyer ekal eiyess nyer.." cengtu la bunyi nyer si airis hepi sangat bila dah dapat kayuh beskal sindri ..takyah mama & abg aiman tolak lgi..

wpun pd mulenyer mama rase cam lambat juge airis ni nak kuat lutut kayuh sindri beskal tu...antara faktor x rajin la nak tolg tolak beskal dia tu...hmmm nak beli beskal yg ade penolak blkg tu agak mahal juga rege dia smpi RM170 ko jahh..tu pun brand my dear...klu brand canggih manggih yg lain lgi la x terbeli mak noksss...so nk jimat nyer pasal mama beli jer la yg ni RM70 ...tolak pakai kayu joo..hahhaha selit kt blkg tu...bleyy ajeee

ngan x caye sbb aku tolak pakai kayu tu laa 2 hari pastu terus boleh kayuh sindri...waaaa caya la barang terpakai yg good! x perlu ko melebur RM100 dr rege beskal berpenolak...hehehe



Thursday, November 21, 2013

♥ Collection For SALE!




Tote Bag Daisy MARC JACOBS - New!

Now Sale - RM 65.00






Tote Bag BVLGARI - New!

Now Sale - RM 65.00






Tote Bag Be Delicious DKNY - New!

Now Sale - RM 70.00





Tote Bag LOREAL -  New!

 Now Sale - RM 40.00







Authentic POLO RALPH LAUREN Tote Bag  - New!

Now Sale  RM 70.00 - SOLD OUT