sila lah topong yaa

Wednesday, December 31, 2014

Shopping Time IOI City Mall Putrajaya


sambung lagi m'explore ape yang ade kat IOI City Mall tu...3 kali pegi tak abis lagi round...almaklum la kan klu pegi ngan en somi aku ni nak cepat jer jalan...jgn harap la nak hengeh2 sangat
but kali ni aku pegi ngan member opis...
haaa syok la m'snap pitche ...saje suke2 tempat baru...& brand shop ni pun takde di Alamanda Shopping Mall tu

pitche shop yg aku amik ni antara yg glemer & menarik minat aku ;)) di antara byk2 shop kt situ

* kredit kat shop MONKL dr segi decoration dia...huuu suda semestinya aku suka blink blink &
lampu kristal yg cukup mengujakan
dari segi harga..hmmm depand pd korang laa... tag kt situ from 15, 25, 40, 60...tu yg aku tak berkenan sgt...campur harga...nak kate low price...???








 * COTTON ON shop




* H & M shop
nice harga ...kain pun sedap pakai...sejuk yg pastinya
ada part men, women, kids & acsessori
* kredit cloth shop bagi aku...dah banyak helai ngak la aku grab kat sini





* PADINI Concept Store
nice juga price dia..mampu milik & agak berbaloi klu nak grab banyak2 helai..
kain sedap selesa & paling best dia dia buat combine harga utk 2 @ 3 helai...tu yg aku suke....
antara brand yg under Padini ni...MIKI, SEED, VINCCI, PADINI AUTHENTIC





* UNI QLO shop
shop sytle more ke japanese & Korean look...pakaian pun byk ke arah winter...tebal2 belaka
bagi aku tak brape sesuai tuk pakaian harian...klu nk fly ke oversea ke taw tmpt2 sejuk cam Genting ok la kot...
pilihan t-shirt tuk yg b'badan kecil molek small fit...
bukan pilihan aku utk shop ni





Dah penat merayau singah shop ni intai shop tu...perut pun mula la nak minta isi plak...
kat sini aku jumpa 2 kedai bread yg menarik
LAVENDAR & PAPPA ROTI CAFE
* kredit kat Lavendar shop mmg mabeles rase & presentation yg menarik...sedap jer nmpk nak telan
harga berbaloi la kan ngan adunan dia..off coz la tak same ngan kedai roti King's tu...hehee











Home Decoration Shop
kat situ ada 2 shop gajet rumah yang nampak sama tapi sebenarnya ada kelainan...
nak tau meh tengok ape yang ade kat dlm shop tu
* HOME PRO Shop
shop ni lebih kepada gajet acsessori rumah
harga nice..ok la ngan kualiti ..nak bandingkan ngan IKEA bagi aku tetap la tak sama







Contoh deko ruang makan yg simple & small kitchen...look nice & cute


Contoh deco wash & toilet room...hmmm kemas cantik ...camne lak nak mandi ni ;))



 










Disediakan khidmat design...don wori la klu korg penin2  nak design camne ruang kediaman
nak ukur, bajet brape, kaler ape, gajet ape yg sesuai...
haa! rujuk aje pada yg pakar di sini...





* INDEX LIVING Shop
ni juga shop kelengkapan rumah...cume bezanya dia lebih ke arah perabot & memaparkan ruang2 contoh design utk kamar tidur, ruang dapur, ruang makan, ruang santai & ruang tetamu
bagi org cam aku yg kekurangan idea tu bleh la teropong2 design kat sini...kot berkenan bleh la tiru design nyer utk ruang rumah korang pula..cantikk sangat


























Mama Zara @ Krismas Tree



Lepas abis function @ TEP Mahabbah Putrajaya tu kitotg terus balik ...memandangkn cuaca pun x brape elok...malas la nk tengok akt.seterusnya ptandingan memanah...so kitorg pun decite pegi ioi city mall putrajaya yg baru opening
Pergi kt tengah hall tu dihiasi ngan pokok krismas yg berwarna warni...cantik sangat...sure Airis Zara suke smpi tkinja kinja nak capai
 


suke tengok ball Christmas tree tu...blink blink ;))







kitorang hanya survey tingkat bawah ground floor je...memandangkan aritu fuhhh!! punye la ramai umat manusia...maybe baru panass minggu opening & awal bulan ...org baru gaji kan...cam semut merayap cari makanan ko...beza sgt dgn suasana kt Alamanda yg tenang je suasana nyer...wpun kadang tu sabtu ahad ramai juga tapi tak la seramai kt ioi city mall ni...pelbagai kaum..

perut dah gastrik...cari tempat makan semua full house...dah tu beratur panjang pulak...aku pun x faham camne diorg sanggup beratur panjang nk order makanan kt situ...mmg cukup sabar la jiwa korg...en.somi aku tak bleh terima suasana camtu...bukan perut je kecut...muke pun naik kedut dahh jdinyer...haiiii nak sgt kan tengok shopping mall baru dekat ngan rumah....terima la akibatt.... agak scary suasana nyer...huhuu maybe kitorg yg tak biasa ngan keadaan serabut mcm tu...yo laaa org bangi penuh dgn kedamaian kan ;))




Ground floor antara shop yang menarik jiwa aku...Home Pro & Index Living ...gajet rumah yg konsep dia lebih kurang cam IKEA..yuhuuu bess nyer lepas ni klu nak cari gajet tak payah la pegi jejauh lagi...kat sini pun dah kira ok...harga pun murah & berpatutan.
tengok tu box box colouring tuk simpan barang...besar kan cuma RM19 je..berbaloi....aku survey depan shop je ni...bagi aku kalau barang depan murah kat dalam pun mcmtu la kot...hehe andaian
Index Living aku tak sure camne harga dia...tak sempat nak masuk...en somi dah kebuluran...tak boleh dah nak jejln...cari food court tak menahan ramai nyerr...










Tesco kat sini kecik je... tak sebesar cam Tesco Extra...tapi x besar tu pun ntah ape yang ramai sgt kat situ...haiii xde yg penuh kat mall tu...




Alhamdulillah dpt juga kitorg menjamah makanan...kedai ni jela yg bleh masuk tanpa que panjang...redha je ...ikutkan nak mkn nasi memandangkan perut mmg lapar amat dh masuk kul 3.50 ptg tu....haiii lajak sgt waktu mkn tengahari dah...mau tak menjerit perut tu..nasib la sedap  juga Keow Teow Kungfu tu....cukup rase la bgi aku



set Keow Teow + Apple Honey Dew Juice RM 14.90
ORCHID BISTRO (PTJ) SDN BHD

# hahha dah bayar baru perasan bistro rupenye...patut laa hmmm....dah sesak kan ko nmpk ape...cari kusi kosong je...dah x nampak name kedai dah ;))