sila lah topong yaa

Wednesday, January 29, 2014

♥ January-february Giveaway 2014 By Nina Shukri

Assalamualaikum

klik banner untuk join...

Akhirnya terlaksana pun giveaway pertama untuk tahun 2014 ni..hadiahnya simple je syaratnya pun simple. Pemilihan pemenang berdasarkan Miss Random and jangan lupa meriahkan January-February Giveaway 2014 By Nina Shukri..



CARA PASTE CODE HTML

Tuesday, January 28, 2014

♥ 'January Giveaway by Vidolaaa'


Klik banner untuk join

TOP REFERRAL PERTAMA DAPAT PILIH 10 HADIAH ! 
TOP REFERRAL KEDUA DAPAT PILIH 3 HADIAH ! 

Antara hadiah yang ada : Muslima Tshirt | Tudung | Pretzel | Blouse + Skirt | Chocolate Drinks | Felt brooch | Dress | Peplum | Mustache Brooch | Eye liner | Shiseido Mask | Shawl

Link facebook : *Wajib letak
Link Twitter : *Kalau ada
Link instagram : *Kalau ada
Link share page NFH Boutique Gallery : *Wajib letak
Link share gambar AHR Boutique :  *Wajib letak
Link promote instagram Bloom Closet : *Wajib letak

Link review Colourfull Shop Shop : *Kalau anda review
Link share gambar INI : *Kalau anda share
Senaraikan 10 hadiah yang diingini : *Wajib letak

♥ 1st Mini Giveaway 2014 by Shad

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all. Hasrat Shad nak buat Giveaway
untuk tahun 2014 ni akhirnya tercapai jugak. Jemput semua join ya.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah :

Power Bank x1
T-shirt x1
Novel x2
Long Necklace x1
Shawl x1
Bracelet x4
Ellips Hair Vitamin x2
Fridge Megnet x1
Top-up RM5 x10
Top-up RM10 x3

Lima peserta pertama dan terakhir dapat hadiah misteri!



Thursday, January 16, 2014

♥ Muzium Tentera Darat, Port Dickson

28 Disember 2013 kitorang berpeluang melawat adik yang kini menjalani latihan Perajurit Muda di Pusat Latihan Tentera Darat Kem Port Dickson...sepanjang latihan dia selama 6 bulan ni lah baru pertama kali kami family diberi peluang menziarahi para pelatih... bukan senang beb!...so nak tak nak kene ngak follow mak yang tsangat la windu kat anak bongsu dia tu..hee so far dia adik ipar aku...hikss...tapi dh en.somi abg long dia ...so kene la kan follow...tak tau knape klu kitorg x join ..mak cam x bess jer muke dia...yerr la kan anak2 aku mesti dia nka bawa skali...merangkap cucu2 kesayangan dia tu je yg ade...pak usu mesti nak nengok juge ;))
hostel diorg betul2 berada kat belakang Muzium Tentera Darat...jadi dalam mase yg same kitorg berpeluang la melawat tempat tu skali...x sangka plak ade muzium kat situ...off coz la Aiman tersangat la terje suke nyerr...dlm mind dia mmg dh set bab2 army ni...dr koleksi mainan@  games x lari dr army set...




Bercamping kat dataran muzium tentera...pihak pengurusan mmg dh set kan tempat tuk family berjumpe di dataran itu shj...dilarang same skali melepasi pagar muzium tu...kate 2 je dia bagi, samada ko nak b'henti keje @ ko nak sakit...ha tak kee ganas tu peraturan mmg ketat giler la...klu nak masuk askar jgn memain ngan displin dia...agak2 korang yg tak kuat jiwa jgn la nak join army...seksa beb!..heee
hari tu kitorang mmg dh bwk makanan dr umah siap2... masak bawak tuk mkn same2 ngan pak usu...yo lah mmg dia rindu sangat2 nak mkn masakan dr air tangan mak... x la masak byk sangat menu tu...disebabkan kitorg b'tolak dr bangi pun lepas subuh...mate pun t'pisat2 nak bangun,...malam tu pasang niat, nak bangun awal tolg mak ape yg patut kt dapur...hahaha habuk mate x bukak langsung...tup tup dah kul 6.00 pagi..per lgi mencanak la aku bangun siapkan sugar pie b'dua tu ajer...kunun nak masak dlm mimpi jerr la...tau2 mak dh siap bekal semua...dgn senyum je dia nengok aku terpisat2..heee sori la mak..penat sesangat la badan x sedar..heee...


melangkah ngan penuh gembire nak jumpe mak...hee kurus benor ko wan..separuh badan ilang suda..


 pandangan dari jalan utama ...




 antara koleksi zaman perang mase zaman komunis dulu...aku x tau la aper model tu...klu tanye abah ngan aiman laju jer diorg jawab..hmmm klu dah minat semua tu xde hal kan...




 antik sungguh meriam ni....maybe ni meriam yg terawal pembikinan dia...kalssik


 Koleksi senapang mase peperangan dulu...betapa perajurit dulu mentaruhkan nyawa mempertahan kan kedaulatan negara dan menuntut kemerdekaan...betapa susah payahnye mereka hingga ke titisan darah terakhir ingin memperjuangkan kebebasan...
betapa rakyat skrg ramai yg alpa sejarah dulu kala...begitu mudah goyah & lupa akan perjuangan mereka...aku mmg tak bleh terima ngan mereka2 yg mbegitu mudah memperlekehkan peranan askar/angkatan polis utk menjaga ketenteraman malaysia...jangan la begitu stupid mind korang utk memberi lesen mudah kpd pembangkang warga asing tuk merampas hak melayu/ tanah melayu utk kembali dijajah..diorg agenda utama hanye mahu melayu tersingsir hak...jgn la lupe itu semua dakyah...jangan nanti sejarah lame b'ulang kembali...mau ke melayu melukyt di tepi gantang..ohh takott beb! heeee politik plak aku...tapi serius beb! pegi melawat kat sini automatik jiwe aku tetibe b'tukar ke patriotisme laa... yewww nagaraku Malaysia tumpah darahku





Terowong Pakatan Komunis Malaya.. terowong tanah yg agak gerun laa ngak...heee masuk sini bulu remang aku dh togak b'diri...x tau ngaper...mmg bile masuk dlm ni banyak koleksi barang2 tentera komunis yg terkorban dulu...bile aku sampai jer kat tengah terowong tu...perasaan aku mmg bdesup nak cepat kuar dr situ...mau x nyer beb! heeee bau kapur baruss dohh...x ker haru...sah2 ni la last aku masuk terowong CKM Tunnel nih


"Leftenan Adnan" nama perajurit yg ngah diingati oleh segenap rakyat malaysia...perajurit berani mati yg bergadai nyawa hingga titisan terakhir...Innalillah..Al-Fatihah buat beliau...perwira agung...kat sini tersimpan fail perkhidmatan beliau selaku tentera darat...masih kekal baik

♥ Makeup Box @ Acsesoris Box





YSL Yves Saint Laurent Box  - New!

Now SALE! - RM20.00


Sesuai untuk gift box/ Aksesoris Box/ Make Up Box






Sesuai untuk gift box/ Aksesoris Box/ Make Up Box








LANCOME Red Box - New!

Now SALE! - RM30.00















LANCOME Ribbon Red Box - New!

Now SALE! - RM25.00





Wednesday, January 15, 2014

♥ 1st Mini Giveaway by Ainim Rashihah

Buat pertama kalinya, blog ini menganjurkan giveaway sempena menghargai para pengikut dan juga pembaca blog Ainim Rashihah. Sebagai salah satu usaha untuk menghargai sokongan kalian semua, Ainim nak adakan giveaway pertama blog ini.


Semua orang boleh sertai giveaway ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:

1. Follow blog Ainim Rashihah, Add To Circle Google+ Ainimsuju, Follow Twitter Ainimsuju dan Like Fanpage Blog Ainim Rashihah
2. Buat satu entri bertajuk 1st Mini Giveaway by Ainim Rashihah
3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen ini.
5. Tarikh tamat giveaway ini ialah pada 30 Januari 2014.

Pemenang akan diumum pada 6 Februari 2014 dan pemilihan pemenang adalah melalui random.org

♥ Salam MaulidulRasul 1435H/ 2014M

Tema Sambutan Maulidurasul 2014/1435

"WASATIYYAH TONGGAK KESATUAN UMMAH"

Syukur alhamdulilah setiap tahun kita pasti akan mengingati hari kebesaran Rasullulah saw ini, dengan tema tahun ini ialah "Wasatiyyah Tonggak Kesatuan Ummah". Semoga dengan tema ini sambutan maulidurasul 2014/1435 dapatlah mengukuhkan ikatan perpaduan umat islam seluruh dunia umumnya, dan khasnya umat islam di Malaysia.




Jauhi persengketaan dan wujudkan persefahaman, persahabatan dan ukhuwah sesama kita. Sempena Malidurasul ini, marilah sesama kita saling ingat mengingati dan berpesan kepada kebaikan.

Rasullulah adalah ikutan kita sepanjang zaman dan idola kita semua sepanjang zaman. Marilah kita banyakkan selawat ke atas junjungan besar Rasullulah saw ini, sebagai tanda ingatan yang tulus ikhlas dari hati untuk insan yang kita sayangi ini. Sebagaimana sayangnya rasullulah saw ke atas umat-umatnya, bagaimanakah kita pula sebagai umatnya membuktikan tanda kasih sayang kita kepada Rasullulah?
Macam biasa PTDHL akan menghantar kontinjen perarakan sempena meraikan kelahiran junjungan kita Rasullah. peringkat Negeri Selnagor diadakan di Stadium Melawati Shah Alam..aku tak lepaskan peluang menyertai perarakan yang penuh bermakna selaku ummatmu yg kerdil ini... pasti nyer ingin mendapat keredhaan mu dan secebis ingatan kasih sayang darimu ya Rasullulah...
Antara gambar yg sempat kitorg snap wat kenangan bersame2 rakan sperjuangan...

ruang stadium dipenuhi dengan kontinjen dari jabatan2 kerajaan/NGO/badan berkanun dan juge pelajar sekolah...nampak meriah peserta kontinjen mengenakan pakaian mengikut tema masing2...tahun ini kitorang memilih kain dari meterial soft  green cotton vietnam..lembut skit berbanding thn lepas yg agak seksa nak menggosoknyer ...thn lepas punye baju "pink flower cotton"




perarakan bermula jam 8.30 pagi...kitorg sampai situ dlm 7.30 pg camtu la...see remang2 lagi cuace pagi...thn ni cuaca alhamdullillah cerah berbanding th lepas...ya allah tuhan saje yg tahu, hujan turun mencurah2 time perarakan lak tu...kuyup sampai masuk stadium melawati...dah la x bawak baju spare...bayangkan dlm stadium tu econ lagi...x gigil mak jemah weh...tak tau la mungkin Allah menduga kitorg mase tu..yerr la di saat ni kite sepatutnya berselawat...korang oyah2 kat belakang nun berborak sakan...ha tu namenyerr azab kecik Allah bagi...tanggung jer la kuyup tu sampai balik...Tahun ni en. fahmi dah sound awal2 agar kontinjen sama2 berselawat bukan dok pot pet pot pet mase berarak... alhamdullilah semuanye berjalan lancar...





Sepanduk kitorang yang meraih tempat ke-2 kategori sepanduk tercantik...simple jer kan berbanding jabatan lain yg gah ngan kubah la replika masjid...betul2 x sangka...maybe kitorg punye nampak klassik dan original...hand made islamic design..tahniah!! kat korang