sila lah topong yaa

Wednesday, May 28, 2014

♥ Ikan Bakar Pantai Jeram- Bzdy Nenda & Airis






















♥ Colour Home in Progress

 
 
 <<<<2009-2014 >>>
cepat sungguh masa berlalu...tak sedar 5 1/2 tahun suda usia rumah kecilku huuuu...patut laa rase kekusaman tu mula menampakkn sarangnye @ wall @ sofa @ dapur @ bedroom..opSSs lgi la x besss kan nak zzZZz klu bilik dah kusam...haruss la nak tak tido pun tak lena.... lgi2 pengantin dah sedekad ni ;)) haiii
kira2 mmg patut la tukar kaler umah tu amik mood colouring & happening now!
conggak2 bajet survey2 hardware agak tipikal la nak cari cat brand ape yang high kualiti down price kan...byk kedai ngak la singgah @ bangi yg mmg bersepah2 kedai hardware nyer..
so pusing2 singgah2 kitorg choice "the living depot" hardware yg mnawarkan rege cat 50% mase tu
 
hmmm ni satu hal lgi plak nk pilih jenis cat ape yg sesuai memandangkn kids tgh mlasak & sesuke hati m'explore dlm umah tu,..mcm2 kan... vinyl silk ( mudah padam x kulapuk) , easy care ( x kulapuk), colour plus (kapur), high gloss...ha garu2 gi nak pilih ...akhirnyer vinyl silk la pilihan kitorg
 
 


bila dah choice cat...huuu nak choice kaler la plak kan,,,kat situ je ko dah sejam maaa...ikutkn ni lah projek mega berani mati kitorg mau cat satu umah dgn kudrat tulang 4 kerat... mmg cabaran memilih kaler ni tahap berhati2 yg sgt tinggi lahh...silap hitung RM terbang peluh berkilo kau rugi kan... ;)) dulu kaler asal soft grey & green ..kali ni en.somi plak kat nk tkar mood terang katenyer...hmmm mama like soft x sakit mate bile blik keje kan...sedapp je nak rest & zZZz...en.somi lak kate cam umah antoO...aiiyooo ;/ stress pilih kaler.. akhirnyer >>>
keputusan kitorg amik 3 kaler ( red chili papers, yellow gold & dark grey) utk semua ruang " living room, 3 bedroom>> for master, kids bedroom, fmly bedroom &kitchen"...haa kat situ la kita main2 matching & guna pakai seadanyer...kretiviti harussss laa...klu tak mmg tak cukup la 3 tong 5 liter tu tuk semua part dalam umah tu kan...aku yg tak berape kreatif ni x  la kan berani taram je beb...abis Majalah Apartment tu aku selongkar cari idea yg agak leh masuk ngan rumah kecilku itu ;))


 
V
V
V
V
 Living room in progress


 
After
 

 
Before



 
 V
V
V
Soft Touch @ master bedroom
 

 
 
V
V
V
Kicthen dalam anganku ;))






 **** next entry bile kaler rumah kecilku benar2 progresss yaa...