sila lah topong yaa

Monday, July 7, 2014

♥ Roti Daging Cheese

# perkongsian resepi dari sharemyloves.blogspot.com/.. sharing is caring yee ;) moga dgn sharing ini sharemy b'tambah idea tuk resepi2 mabeless lagi ;))
ku cilok resipi dari sini yer kengkawan...


yeay barang-barang dah beli jangan lupa beli roti sekali.

mula-mula korang tumis la bawang dulu..aku tak guna minyak pon. hehehehe

then masukkan daging cincang. agak banyak mana korang nak la. aku letak 2 keping terus sebab nak buat satu loyang beso.

then aku letak sos preego mushroom and sedikit garam

pastu aku masukkan sedikit oregano, dan sedikit serbuk kari kasi rase ummpphhh!

lastly aku masukkan tomato dan masak sampai layu bahan-bahan tu semua.

camni gayanya bila masak...korang pepandai lah adjust letak garam or lada sulah sikit. ikut citarasa masing-masing. macam buat kuah spagetti tu jer.

sementara tu, korang pukul susu sekotak, telor and garam dalam mangkok lain.

rendam roti yang TELAH DILENYEK, dalam bancuhan susu tadi.lenyek tau roti tu kalo tak nanti roti jadi tebal sangat. pastu susun dalam loyang. jangan lupa griskan sikit loyang dengan butter. kang melekat pulak lasagna u ols.

then lapiskan pulak inti korang tadi ratakan.

pastu taruk keju cheesedale..ikutla nak bubuh banyak mana. yang putih-putih bawah cheese tu adalah lebihan roti aku. hehehehe.

ni lapisan atas roti tadi yang telah ditutup. erk buruk naa rupa roti tu hahahahha.

pastu korang taburlah cheese atas tu. aku sarankan korang gunalah mozarella cheese sebab cheese tu memang torrbaekk. aku guna cheese topping pizza sajo sebab ade offer kat Carefour mase tu heheheheh.

Dan inilah hasilnya bila bako....adehla berkeriuk perut aku teringat lasagna roti ni.

No comments: