sila lah topong yaa

Wednesday, August 13, 2014

Burger King Mabeless @ Alamanda Putrajaya

 
 
 Living Social offer>>>Promotion wif Transformers Age Of Extinction
 
pay RM12 korang dpt voucher bnilai RM20...besss kan...offer ni still ade lagi kat LS online...
dah layan movie dia kita layan plak burger king...dah mmg mase tu lapar2 sgt...
mmg enjoy la ;))
kitorg redeem voucher @ Alamanda branch
 
simple jer nak order kat LS ni..just
2. klik restaurants...banyak kan..ha pilih mane satu..pastikan baca fine print( syarat2 pembelian) sebelum membeli
3. klik buy now & pastikn uol ade akaun bank online register for payment
4. bila dah settle beli...voucher akan dihantar melalui email... macam ni ...print & enjoyyy it
V
V
V
 
 
 
 
Set mama & abah order...xmo bawang & timun masam tu...heeee ;)) sori dik beger ...kakak tak terlan 2 resepi korang tu...yewww
 

Set aiman sharing ngan airis...makan fries x abis2
 
 
xplore
 


"rasa happy bile tengok diorg happy" itu la mama kan ^___^
 




free gift poster Transformers...ni la yg abg aiman xcited sangat...1 bundle 3 hero poster  abg beger tu kasi ;)) ...balik umah terus nak tampal kat bilik dia...x tunggu2 dah ;))



 
 











Kepuasan Berganda Mega Distance NERF

 
 
Sempena abg aiman dapat result yang agak baik pd exam sem lepas Pak Usu Wan dgn selamber nyer hadiah kan dia NERF ni...mmg idaman abg sejak thn lepas..huuuu lama kan pendam hajat tu...gadget RM tinggi dah semestinyer budget nak dpt pun susah kan...kene la abg usaha kuat nak dapatkan NERF tu...nak cari sen$$$ mmg aiman x leh nak biz lgi ...so tu jer la cara abg aiman nak improve tuk dapatkan  impian ...study & target +A ....
Alhamdulillah hanya 1 subjek jer dpt C-...math dia kate penat la nak kira2..hewww
 abg aiman mmg busyukk ce'nggeng klu bab nak study ni
tenkiu Pak Usu for hadiah ni...bile lagi kan ni la anak buah nak merase gaji pertama pak usu...hehhehe...moga murah rezki ;))
 
rata2 member baya abg aiman mmg eimm la NERF ni...rela tak rela jer mak bapak nak belikan anak2 dia...to la rege RM69.90 koo.. klu Toy R' Us lagi up rege dia...NERF ni ade spare part...gadget bleh sambung jdi panjang...so bleh masuk banyak peluru
 



ni peluru dia bleh refill...10 biji RM26.90..susah nak dapat peluru ni...banayk tempat cari cuma ada kat Toy R' Us je..haaa kan klu main tu jaga2...peluru hilang putih mate beb..sebijik jer dekat 3 ringgit...hewwww




mesti la pak usu yang test dulu...fuhhhh berdezuppp bunyi peluru sebijik cam paintball la...tu la feel dia...perang la korang dlm umah jgn sampai pasu mama tu tumbang udah lerr...abaikan baju2 beg berterabur nak balik kampong beraye dah ni...;))

ke mane saje pegi tak tinggal nerf dia...lepak kedai mkn pun tunjuk aksi...hmmm suke la abg aiman...haippp eksen jek yee...picu tu xmo tekan...merata kang pegi nak carik ;))



 
 
 
heee sampai bawak tido tu..."kepuasan bergande2 kan..tu mau mimpi main menembak ngak tu...haiii anak "
 

Tuesday, August 12, 2014

Jelly Bunny ♥♥♥

 
 
jalan jalan @ KLIA 2 ternampak la shop jelly bunny ni...agak teruja hati mak nii...selama ni tau paling dekat kat MidValley jek...jauh juge agak berkira2 nak pegi ke situ mak...
Hmmm patut ker nak masuk cam x-clusif jek nampaknyer..kita klu shop kat Airport ni membayangkan price nyer pun UP juge cam tempatnye kan...
kata orang "Tak Tengok Tak Tau kan...TTTT heee.....mak ingatkan price agak lambong2 cam KLIA nun...rupenyer haaa! bertambah la x-cited mak bile nengok price tak sampai RM50 pun...slipar2 tu tolak dis% RM 19.90 je koo...warna nyer yg sweet jelly wangi2 chiew gum gitu wat hati mak melonjak2 nak memilih....rambang & tamak resenyerr..yo la bukan senang nak pi situ...parking ikut jam...takmo la blik tangan kosong ye tak...melopong bayar parking jeww... :o
 



Xcited Airis nengok kasut2 yang sweet muet ni...dia mmg tak boleh tengok kedai kasut...masuk dalam mesti nak menerai...alahai kakak kaki tak sesaiz...dah nampak kat situ kan perangai pompuan yg suker ber window shoping ...lgi2 bab menerai kasut...tak menahan asik nak cium plak kasut tu...mau tak bau jelly chiew gum koo..korang jgn heran ade yang ketagih bau kasut kat sini..hehhee

 
 






Tempat yang selesa & wangi... siap sofa tuk anak2 bapak2 menunggu mak korang memilih kasut kan..shopping kt KLIA2 mmg tak sedar mase tau...korg beringat2 la park mahal beb...coz leh shopping kt situ sampai kul 12.00 mlm... agak2 juge la nak memilih..;))







pakai kasut ni rase selesa sangat...tak melecet... grip kat kaki...agak berkeyakinan nak melangkah tu yang pastinye ;))...senang tercalit kotor tapi senang juge nak cuci ...material dr plastic kan

now SALE!!! kembali...mari kita serbu lagi..huuu loncat2 nyer price tau...x nyah nengok slipar uptown lgi ;))
 http://www.jellybunny.com/

untuk tak terlepas peluang SALE
 

Monday, August 11, 2014

# Anugerah Syawal 1435 @ Sabak Bernam

 
 
 
Syawal menjelma kembali..syahdu meninggalkan ramadhan kali ini berlakunya berbagai  dugaan yg meragut nyawa keluarga seislam..Save for GAZA..beribu nyawa bayi kanak2 maupun wanita terkorban :(...bertambah lgi insiden MH370 yg hilang..blum lagi dijumpai bertambah lgi insiden MH17 ...al-fatihah kpd semua mangsa..simpati pd mereka & juga MAS yg semakin tercalar...huuu
 
Raya kali ni tak la meriah mana...hanya utk anak2 merasai keceriaan raya ...bagi kitorg yg dh bgelar mak bapak ni...hmmm biase2 saje...memberi keceriaan pd mereka suda cukup wat hati gembira...tukar baju baru pun sbb leh pakai tuk tukar2 wat pi keje nanti ;) x la nak buat glemer2 sgt...tak pakai baju baru cam tak raya plak kan...just tuk amik gambar ;)) hikss...x feel pula kan pakai baju taun lepass...x bleh nak wat kad raya..hehehe...
 
kalau raya wajib ADA...mestilaa KAD RAYA...dulu...post pakai posmen...tin!! tin!! berlari2 nak jumpe abg posmen kot kot ade kad raye utk kite.. ;))
balas kembali siap duit sen & pantun 2 kerat
" Pecah Kaca Pecah Gelas" Sudah Baca Harap Balas" warrrr rindunyee ;))
 berkeping2 kad raya gantung kat dinding...gantung kat ranting kayu..huuu cukup nostalgia...
 
tapi tak macam sekarang kad raya edit..post pakai online sajokk...balas di entry "terima kasih nanti raya dtg la umah" huh! cukup simple & sunyi
 
Antara kad yg aku terima dr sedare mareku...juzz simpan lam wassap x bess la kan...xpose & save la lam blog ni wat kenangan nanti...tenkiu wat korg yg susah payah m'edit..huuu
 
 
 
DARI KAMI MON, AIDA & FAMILY
 


 
Terima drpd RUz  Kak Na & Nia
( Pak Long , Mak Long & Sepupu first Aiman & Airis)




 
Terima drpd Eidi & Aini Family
( Paman & Maksu Aiman & Airis )

 




Terima drpd Wak Maskor , Cik Yah & Family
( Pakcik makcik & sepupu aku @ Selayang )
 




Terima drpd Kak Siah & Family
( Sepupu aku @ Balakong Cheras )
 




Terima drpd Kak Zila & Family
( Sepupu aku @ Cheras Baru )
 




Baju raya pun dah siap...juz tambah manik...flower gliterzz..nampak seri skit kan..coz baju tu grey plain jek...gigih menyiapkn membutang bijik mate sampai kul 2 pagi sblum esok nak bertolak balik kampung..huhuu
nak kasi anak melaram...mak sanggup koo...;)
 


yeahhh!! balik kampong
 
 
Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata
Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira
Balik kampung oh oh
Hati girang
Ho ho… Balik kampong
Hati girang
Terbayang wajah-wajah yang ku sayang
Satu-satu tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti






Menu WAJIB mesti ada raya kami...klu xde ni x raya la...kitorg tak layan sgt nasi impit plastik...huuu bukan tak makan cuma nak meriahkan raya dgn ketupat daun ni...xmo nostalgia raye tu hilang...cari daun klape & mengayam same2 family...sambil anyam sambil nyulam citer setengah thn x abis ;)) hehehe posa ke tak tu mak jah memasing haipppsss ;))...




Permainan time raya yg semakin dilupakan sekarang..haaa ni laa WAJIB ada zaman kitorg kecik2 dulu...MERIAM BATANG KELAPA sekarang still ada tapi satu kampong tu ni jee la yg ado kampungku Parit Bharu Sabak Bernam ;))... simbol JAWA sentiasa ;) 
7 meriah 7 das berbunyi seawal Ramadhan & seawal Syawal ...hahha cam pertabalan lak ye...
 
Paman Eman & anak2 menyempat kan singgah amik gambo...dulu ni la tukang cucuh sodor kabait & apinyerr...skrg dah jdi pak askar pon..hehehhe


Ni MERIAM PALONG...kira adik meriam btg klape laa...haha bleh tuju kt GAZA ke nih ;))...
klu berdentum berdesingggzz gegar Tanah umah jiran sebelah dik uii...made sepupu aku & geng kampong... tengok la tu paman maskor & cucu2...diorg takat intreframe jek kan... jdi laa..nak main huhh bleh kee skrg ni...mak bapak cukup take care skrg ... kene blajar ngan otai dulu ye dik..
bile tuu??




Aktiviti WAJIB hari raya kan bermaaf maafan la kita...tuk adik2 anak2 maaf ade isi la plakk kan...haiiii penyeri raya...DUET RAYA !!
 
Cukup 30 hari 30 hinggit kakak bagi..tu janji wajib mase ramadhan..haa skrg camne dpt ke adik kakak ni target ;))...
Airis & Aiman masih dlm training bangun sahur..huhuu mama maafkn...uwett raye?? hmmm mintak kat abah yee ;))