sila lah topong yaa

Wednesday, December 31, 2014

Seoul Garden Korean Sytle @ IOI City Mall

 
31 Disember hari terakhir thn 2015 bermakna hari terakhir juga penutupan akaun bagi 1 Malaysia :)
bagi unit kitorang ni la hari paling membahagiakan coz kaunter tutup awal ...se awal jam 10.00 pagi...yuhuuuu
ni semua untuk kelancaran proses mengakaunkan wang kutipan & penutupan kerja2 akuan...
bagi kitorg tak la byk sgt yang perlu diselesaikan ujung tahun ni dibandingkan stesen lain maybe...
 
So meraikan ujung2 tahun ni kelab kitorg arrange time utk berseoul @ Seoul Garden IOI City Mall Putrajaya...huuu manyak syok ;))
tenkiu pn hana erk arrenge tmpt makan yg bess cegini sesekali nk meraikan anak buah...yolaaa kan sesekali nak merasai kenikmatan rm kelab yg kitorg collect tiap bulan tu...hewww
 
citer banyak malas la kan...korg tengok jer la pitche2 yg sempat diamik tuk kenang kenangan...hihiii
syok2 umur dekat pencen nengok balik gambar ni mesti senyum sorg2...mude2 time...ahakss
 
 
 

 
Price yang ditawarkan ...mesti heran kan knape dinner mahal
coz time dinner ade menu spesel skit...lamb ;))  aku sukeee...tpi kitorg pegi time lunch so tak merase la kan...huuu syedeyy ;(








Menu menu yang tersedia kat Seoul garden



 
 Aneka pilihan *chicken * beef * Seafood *
kredit kat beef teriyaki, dry chili beef, barbeque chicken





Aneka pilihan sayuran * cendawan * green vege * corn * tomato * tauhu*
kredit kat tauhu jepun, cendawan, solok bendi



 
 
Aneka pilihan mee * mee maggie * yee mee * spagetthi * seaweed * sayuran kimci * egg *
kredit kat vita's mee , seaweed



 
 
Tak banyak pilihan utk set nasi...juz nasi goring kerabu* sweet spicy hotdog * popia * samosa * spagethi goring & keropok udang
not bad la utk alas perut aku yg dh terbiase nasi ni kan...klu ratah seafood & grill je nanti takut tak bertahan lama plak keroncong...hihi





Aneka pilihan sos pencicah...kebanyakan rase semua sweet & sour
but nice la...harmoni jer lam mulut...tpi kene pandai la macthkan ngan menu korang kan...hahha
aku amik semua sesikit nak try...almaklum la kan tak try tak tau rase camne ;))
 




Tak banyak pilihan sushi kat sini...hanya ade 5 jenis je..yang nyata semua bentuk segiempat
tak sempat rase pun sushi ni...dah kenyang sangat time ni...
atau pun aku mmg bukan pencinta sushi...tu yg bleh lak terlupa nak rasa...hmmm
 



 
haa!! time masak memasak la plak kan...lapar benar dah time ni...tu dia menu yang aku amik
keliling penuh meja ko jahhh...hahaha cam la tak leh nak bangun lgi kan...
saje aku klu dah start meratah malas nak bangun2...hilang la feel beb!





Kuah tomyam biase je bagi aku..tak brape pedas...maybe la kan Korean sytle tak la same cam thai tomyam steamboat...mmg berasap hot spicy dia..
hmmm aku choice thai tomyam la utk rasa




 
Makan nasi goring dulu semestinye nak selamat perut kan...so far nice juga rase cuma udang goreng tepung dah sejuk..klu sejuk so faham la kan..isi pun x brape bess la...agak kenyal
untuk sweet spicy hotdog aku suke...skit plak amik..hahaha
 






huuu kering beef & chicken tu digrill koo...haiii dok syok punye ratah tomyam seafood..
tak pasan la plak dah garing...hmmm ilang juz dia...tpi yerla pun nipis2 & kecik2 potongan dia mau tak cepat kering...hmm tak brape kredit la kat dia punye sytle potong beef...
but rase ok la nice..





Aneka campuran utk * cocktail * cendol * ABC *
kredit kat cocktail..yummyyy ..aku rase tak cukup..hahha





Aiskrim serius tak sedap..hmm tak original flavor
klu dh perisa kaler tau tau jela kan...
tu yang aku nak amik gambar pun malas..hahaha sisa2 yg tak boleh aku nak abiskan




 
Sayonaraa 2014...jumpa kita di 2015 dgn semangat baru...cewahhh





No comments: