sila lah topong yaa

Wednesday, December 31, 2014

Shopping Time IOI City Mall Putrajaya


sambung lagi m'explore ape yang ade kat IOI City Mall tu...3 kali pegi tak abis lagi round...almaklum la kan klu pegi ngan en somi aku ni nak cepat jer jalan...jgn harap la nak hengeh2 sangat
but kali ni aku pegi ngan member opis...
haaa syok la m'snap pitche ...saje suke2 tempat baru...& brand shop ni pun takde di Alamanda Shopping Mall tu

pitche shop yg aku amik ni antara yg glemer & menarik minat aku ;)) di antara byk2 shop kt situ

* kredit kat shop MONKL dr segi decoration dia...huuu suda semestinya aku suka blink blink &
lampu kristal yg cukup mengujakan
dari segi harga..hmmm depand pd korang laa... tag kt situ from 15, 25, 40, 60...tu yg aku tak berkenan sgt...campur harga...nak kate low price...???








 * COTTON ON shop




* H & M shop
nice harga ...kain pun sedap pakai...sejuk yg pastinya
ada part men, women, kids & acsessori
* kredit cloth shop bagi aku...dah banyak helai ngak la aku grab kat sini





* PADINI Concept Store
nice juga price dia..mampu milik & agak berbaloi klu nak grab banyak2 helai..
kain sedap selesa & paling best dia dia buat combine harga utk 2 @ 3 helai...tu yg aku suke....
antara brand yg under Padini ni...MIKI, SEED, VINCCI, PADINI AUTHENTIC





* UNI QLO shop
shop sytle more ke japanese & Korean look...pakaian pun byk ke arah winter...tebal2 belaka
bagi aku tak brape sesuai tuk pakaian harian...klu nk fly ke oversea ke taw tmpt2 sejuk cam Genting ok la kot...
pilihan t-shirt tuk yg b'badan kecil molek small fit...
bukan pilihan aku utk shop ni





Dah penat merayau singah shop ni intai shop tu...perut pun mula la nak minta isi plak...
kat sini aku jumpa 2 kedai bread yg menarik
LAVENDAR & PAPPA ROTI CAFE
* kredit kat Lavendar shop mmg mabeles rase & presentation yg menarik...sedap jer nmpk nak telan
harga berbaloi la kan ngan adunan dia..off coz la tak same ngan kedai roti King's tu...hehee











Home Decoration Shop
kat situ ada 2 shop gajet rumah yang nampak sama tapi sebenarnya ada kelainan...
nak tau meh tengok ape yang ade kat dlm shop tu
* HOME PRO Shop
shop ni lebih kepada gajet acsessori rumah
harga nice..ok la ngan kualiti ..nak bandingkan ngan IKEA bagi aku tetap la tak sama







Contoh deko ruang makan yg simple & small kitchen...look nice & cute


Contoh deco wash & toilet room...hmmm kemas cantik ...camne lak nak mandi ni ;))



 










Disediakan khidmat design...don wori la klu korg penin2  nak design camne ruang kediaman
nak ukur, bajet brape, kaler ape, gajet ape yg sesuai...
haa! rujuk aje pada yg pakar di sini...





* INDEX LIVING Shop
ni juga shop kelengkapan rumah...cume bezanya dia lebih ke arah perabot & memaparkan ruang2 contoh design utk kamar tidur, ruang dapur, ruang makan, ruang santai & ruang tetamu
bagi org cam aku yg kekurangan idea tu bleh la teropong2 design kat sini...kot berkenan bleh la tiru design nyer utk ruang rumah korang pula..cantikk sangat


























No comments: