sila lah topong yaa

Wednesday, January 21, 2015

Apa Ada @ One City Mall




ONE CITY MALL
JALAN USJ 1/25
TAMAN SUBANG PERMAI
47600 SELANGOR
TEL : 03-5115 6000


ONE CITY HOTEL



 
SKY PARK 360




Rase nye mall ni tak glemer sgt bgi penduduk lembah klang...
dihiasi dgn lampu kelip2 warna warni... one city menyerlah hanya bila waktu malam ...
waktu siang tak brape menarik tekstur kaler bangunan nyer yg kelabu asap...
Aku singgah sini mmg tak ramai pengunjung...mall ni bukan tmpt tuk shopping bagi aku...
juz nak jejalan, lepak2 & makan2...byk selera western, jepun,korea...
 mall ni lebih cam tuk chinese coz byk non halal food & pub...but don wori...
diorg asing tmpt ...utk halal food semua kt ground floor...
non halal pulak kat tingkat atas sekali...so tak la terganggu kan ;)
mall ada daya penarik nya utk para pengunjung tanpa kira kaum...yess taman SKY PARK ...
lantai kaca yg berada tak silap aku tingkat 10...gayatt beb..
.but fun laaa...dgn angin sepoi2 sejuk
 boleh memandang ke bawah 360* dr tingkat atas One City tu...yewww menarikkk








snap gmbr kunun2 vintage cool alaaa alaaa









ground floor terdapat kiosk2 shop di hiasi ngan taman mini...
pitche sblh ni plak pandangan dari atas lantai kaca SKY PARK





kat sini ada ngak Cinemas Premium-X...aku dpt beli tiket...
dia wat promotion ritu 2 tiket rm10 jee..but weekday la..huuu...
ntah bila nak set time pegi...nanti klu dah pegi aku snap pitche cinemas




kunun la sangat scary face Airis tu







hahaha sama2 racing perut sape paling cit cit...haiiii...
tula present tak boleh kata tak bila "bab makan sedap"




macam terseksa sgt jela airis uii...kunun je tu buat muke tercekik dek tgn mak ngah...hahaha
jgn tertipu ngan miming airis ni...saje jetu dia pejam mate time org nak snap gambar dia...
org wat duck face sweet2 jerr ko lak wat ugly face cegitu dah kenapa mama & abah haaa!!..hehe
si Airis lebih lgi...sweet la ngak kan drpd kitorg yg dah reput gigi nih...hehehe






antara shop yg terdapat kt one city ni...aku snap shop yg tak terdapat kat area2 kajang,bangi, putrajaya tu...
tapi kat one city ni ada...
memandangkan skrg abg Aiman dh mula berjinak2 main heli control...
so kitorg tercari2 shop yg ade gadjet & repair meinan nih...
kebetulan lak jejalan jumpa shop Hobby Star ni menyediakan service tu semua...
Next time kitorg agak teruja nak tuju kt sini laa...
uncle nih pun layan besss je...tak tunjuk muke buhsan pun dgn pertanyaan kitorg yg memacam...
siyesss laju je dia cerita itu ini... bukan takat rege rm je berbaloi...
part2 camne nk service pun dia kasi xplain...good la bisnezzz cam ni...
aku like org2 camni klu niage...tak kira la sape kan...
klu nak bisnez off coz layanan camni mesra>> tak lokek>> tak kek wat>>
yang penting x malas nk layan costumer wpun mase tu kitorg takat beli sayap heli jer dulu...
kannn... huhuu









Kat sini juga ade shop bess wat baby & kids...
3 lot kedai JShop ni menawarkan khidmat JPhoto, JBaby Spa & Jkids
Sky park C-1A-05, 1A Floor, One City, USJ 25, Subang Jaya
47640 Kampung Subang, Selangor
TEL : 03-5115-0185








Jbaby Spa
What's Jbaby Spa?* (RM30/Total 30min)
1. The baby swim in pool(10min)
2. Wash the baby's body.
3. The baby swim in pool again(10min)
4. Apply the body cream





Jkids Playground & Kids party




Admission fee:
Weekdays / RM 20    Weekends & Holidays / RM 30
*Unlimited Playtime
*A parent / guardian accompany the child on the premises at ALL TIMES.
*Accompanying parents are always FREE.
Rules:

* Open to children from 6 months up to 13 years old.
* The parent / guardian is solely responsible for the child's well-being.
* J Kids is NOT responsible for guest's belongings.
* No Food or Drink allowed in Playground area.
* Socks are required for both children and adults.
* Socks are available for purchase.















Monday, January 19, 2015

Masak Masak @ Mesyuarat Agung Puspanita Hulu Langat




MESYUARAT AGUNG PUSPANITA TAHUNAN KE-30
DEWAN TEATER MPKJ





Setiapa kali mesyuarat PUSPANITA bagi ahli2 wanita & isteri anggota gomen  dijalankan aktiviti sampingan mesti diselitkan dalam agenda. Antara aktiviti yang menarik ahli2 puspa ni semestinya pertandingan masakan dan cabutan bertuah. tu la jugak yang aku suka datang mesyuarat ni ada aktiviti kejar2 hadiah..,,hahaha
walaupun berkecak ngan anak nak bersekolah..mama tetap maintain juga kuatkan semangat tuk join aktiviti tu..heee tak la terer sgt juz fun mana tau nasib mama ade... lidah juri berkenan ko kire untungg la kan...hewww
tahun ni menu yang dipertandingkan puding berasaskan kastard, pulut kuning & rendang kerang. Mama tak la otai sgt nak buat pulut kuning tu...huuu takat rendang bleh la lagi...so mama decite buat puding kastard laa...tu je rase bleh mencurahkan bakat ni..hehee






pudding coklat + kastard jagung ...made mama aida ;))






























si sebuk Airis cam juri lak dia ni kan...geram la tu nengok bekas2 comel warna warni..huhuu




finally tak sia2 mama mengadun malam2 buta...dapat juga tempat di hati juri ;))...mekasihh juri..huhuu wat semangat mama muda nih nak masak2..hahaa muda sgt kerrr