sila lah topong yaa

Wednesday, August 12, 2015

Open House @ Opis ..Cik Odah Jual Satay



4 Ogos 2015 bersamaan 19 Syawal opis decite nak bukak gerai raya...
macam tahun2 yang lepas juga...tapi tahun ni kitorang tak buat besar besar sangat la...
juz 6 buah gerai jer terlibat...hanya utk unit2 kitorang sajer...
tak melibatkan semua jabatan ...elokkan berjimat ;)

Macam tahun2 sebelum ni juga ada pertandingan utk setiap kedai yg terlibat...
dari segi hiasan, layanan & kreativiti mgikut tema raya.
Biasanya kitorg tak la teruja sgt nak menghias ni...pakai jer bhn reycle yang ade...
tapi tahun ni ntah kenape xcited lak nak mhias shop...
mungkin disebabkan thn ni unit kitorg dilantik mjadi AJK panel juri pilihan pemberi mark
utk pertandingan kedai terbaik..so tu yg terlebeyy havoq la plak nk mendecorate kedai...hahha
boss pun support tuk design jugak ...AJK menghias dilantik bagi mlancarkan kerja2 hias ...
bahan byk disupport oleh pn fadilah...aku tukang tambah2 crite & bhn yg kureng...hahaha
sesikit tu beli la kan...touch up mane yg perlu...






ni lah org2 kuat man yg ader pun kat unit kitorg...
mmg kaki & tangan diorg amat2 diperlukan tuk kerja2 panjat memanjat nih...hahaha
tenkiu en. hadi, adham, ezham & safri...u 'are de strongg...huawahhhh




ni lah antara AJK yg stay back sampai kul 7.00 petang
semata2 nak menyiapkan pelamin fantasia satay shop...huahuahua...
aku lah tu antaranyer ;)) nasib  baby boo mama my sister jage kt umah tu
smentara tengah cuti sem U....klu baby boo mama kt taska...
memeyy mmg dh surender awal la balik...kejar punch card taska plak...huuuu
ingat mama jer ader punch card ke...baby pun ader jugak taw...huuuu
yelah diorg pun x nak la dambik kesempatan oleh parent yg suke amik anak lambat2 ...
so lambat kene la cas bayar lebih...adil kan ;)




Di antara barisan hadapan yang bertungkus lumus melayan tetamu
 yg hadir ke shop kitorg
 utk merasai satay kajang... ;) 




tadaaa::;'' IT'S SYAWAL shop siap finally ngam2 jam 9.00 pagi..
alhamdulillah semuanya settle sebelum menerima kehadiran tetamu jam 11.00 pagi..
ballon helium alphabet IT'S SYAWAL tu kitorang order  kt tokei Banting Kuala Langat
korg juga boleh order klu nak buat apa2 party nanti...mmg menarik laaa..
ni dia contact no. alphabet tu...service best boleh adjust samaada nak angin skali atau tak...
tahan juga belon dia sebulan pun still tak kempis lgi ;))







dah cantik gerai bess la nak berselfie2 kan...tapi tu pun x byk yg dpt snap...
al maklum la bz jugek layan tetamu yg datang...












finally jam 1.30 ptg abis suda kuah satay, timun , nasi impit ...
hmmm tinggal satay je ...so camne nak hidang lgi kat tetamu kan kalau kuah dia dah abis...
so far jemputan pun sampai kul 2.00 ptg...so takde la larat sgt...
kitorg je yg larat rasenyer...bwk lebihan satay tanpa kuah..huuuu




nampak giteww hasil nyer...puass walaupun hakikatnyer shop kitorg tak menepati di hati para juri...
maybe tema kitorg tak sangat nampak tradisonal raya kennn...
thn ni saje kitorg lari konsep yg dah bertahun2 tu...amik konsep english raya la plak...
tak la buhsan sgt dgn konsep yg same jee tiap tahun..huuuu






tadaaaa'"'' sempena meraikan kepenatan seminggu mbuat prepairation satay shop...
kali ni boss banjer semua...huuu alhamdulillaah tenkiu boss mhargai staff yg btungkus lumus mjayakan agenda nih...huuu lumuss sgt kan ;)
tak lengkap la kan klu makan satay takde kuah...
gigih kitorg rider ngak ke samuri satay tu membeli kuah satay semata2...
ingat murah beb! tu haaa sebekas je sblh piring polisterin tu rege rm11...ngeee
kacang dah mahal kan skrg...terima jelaaa...
maybe tu la sebabnyer supplier satay kitorg tu pun sediakan kuah skit je...
tak mencukupi utk tempahan 1500 cucuk satay..hmmm




apa2 pun kitorg cukup fun meraikan open house tahun ni...
wpun bukan rezki shop kitorg menang...tpi yg penting kerjasamaaa antara kawan2...kann....
itu la yg lebih baik...
" takde sape yg lebih baik atau buruk dikalangan kita" semua org nak sempurna tapi mmg hakikat dunia "tiada manusia yang sempurna di mata manusia"
so jalani hidup ini dgn ceria & bahagia selagi kawan2 di sisi...
jgn krn keegoanmu memusnahkan hubungan sesame insan
 " harta dunia & pangkat hanya sementara tidak kekal dibawa hujung nyawa
 hanya hubungan ukhwah yg mbawa kbahagian kita kelak ...
aminnn ya rabb



 yeahhhhhh!!! tengah tunggu trip pulak ke melaka...caiyokk my frenzz semua
harap semua dpermudahkan urusan oleh Allah swt

Kembara Aidilfitri @ Nilai Impian Tabby Cameo House