sila lah topong yaa

Wednesday, April 27, 2016

Slurrpppyy Aiskrim @ Wander Cafe by TudungPeople




6-45-01 Jalan Medan Pusat Bandar 8A
Bangi Sentral
43650 Bandar Baru Bangi
Tel : 03-89129183

Website: http://wander.tudungpeople.com/
Facebook: Wander Cafe by TudungPeople
Open: 12.00pm - 9.00pm weekdays
10.00am - 9.00 pm weekends















Wednesday, April 13, 2016

Short Vacation Wif My Family @ RPP Morib, Sepang



15 Mac 2016 (selasa) cuti sekolah sem 1 aritu berkesempatan booking kat RPP Morib pula
moment yg agak spoil gak la coz silap book date sbenarnye...ngeeee
nak start enjin kete baru pasan silap book tarikh...adohaiii
ikutkan nak book ari isnin 14/3/16...
paling sadis dah book cuti laktu...siap merayu2 gik ngan boss..huhhh
terpaksa ex-tant cuti lgi sehari gara2 nak balik ari rabu ;?
nak menyedapkan hati maybe ari isnin tu Allah tak izinkn kitorg pegi la kan..
;) kite merancang...dia yg menentukan...so redha jela kan...sejukk hati..hiii



tak jauh dari umah kitorg kat bangi...tak sampai sejam pon
sampai2 ngam2 jam 2.00 petang...
terus check in kat office RPP Morib ni...
kitorang amik umah RPP Banglo...tak banyak cume ade 2 buah je
(Rumah Pulau Pangkor ngan Rumah Pulau Angsa)
sbb umah banglo je yg betul2 depan pantai...rileks sgt nak rest ngan family
RPP rumah biasa belakang umah banglo,..so tak dapat la depan pantai
kitorg sampai awal 20 min... umah pun tak siap kemas lagi...so tunggu la jap kan...

takpe sanggup tunggu coz kitorang nak umah pulau pangkor
sebab facilities bbq, taman mainan kanak2, pondok wakaf semua kat depan umah
dan mengadap pandai...mmg strategik sangat rumah ni...
nak memain mlm2 pun  tak takot sangat

kalau rumah banglo Pulau Angsa taman mainan kanak2 dia kat blkg umah...
tak bess la kan..tak nampak bebudak main
dah la sebelah kebuh pisang...huuu agak seramm kot malam2..hehhh




PEJABAT RPP MORIB
PENYELIA : PN HASNAH BT HASSAN
NO TEL : 03-31982108
FAKS : 03-31982312

ALAMAT : RPP MORIB KM 57
JALAN MORIB
42700 BANTING, SELANGOR

Klik pautan ini untuk membuat tempahan : http://www.bph.gov.my/





ni la umah yg kitorang sewa tu...nampak cam 2 bijik umah kuarters kerajaan kan..
tu sebenarnya 1 banglo...3 bilik tido & rung tamu yang sangat besar...
ade 2 dapur berasingan yg sangat selesa...
(mule berangan bess nyerrr kalau umah kampung ku camni)
dapur kering & dapur memasak 

bleh layan gambar2 yg kitorg snap...sesuai tuk bwk mak ayah & sister2
rest & borak2 sambil layan cekodok cicah sos..hihiii
happening sangat plan kak kak long...
malam kitorg ber bbq...sambil makan nasi atas daun pisangg
wahhhh rare sangat nih kampung nyer ;)







rumah banglo Pulau Angsa...ade catur besar yg ringan boleh diangkat2 tuk main
tapi takde pondok wakaf kt situ...cume pondok berkerusi meja batu laa...
taman mainan kanak2 kat belakang rumah tu...




ni taman mainan tuk rumah banglo Pulau Pangkor...
bersih jer persekitaran...besar...
mmg tak risau la anak2 main kat situ...malam pun layan main gelongsor
sebelah tu pondok wakaf...kitorg ramai2 bersila makan bbq...syiookk nyer
sambil dengar deruan ombak pantai memalam..



ruang tamu takde aircond...pakai kipas syiling je..
malam tu panas skit la...lepak jap jek..lagipun mate dah ngantuk sangat...
perot dah konyang..hukhukk


master bedroom..siap balkoni kt luar bilik,,.
share balkoni dengan second bedroom sebelah...bilik mak ayah aku letu..huhuu






bilik ketiga- utk si bujang2 tu...my sis la...
ade wifi free lagi laa layaan dalm bilik ni main game..huhuuu



antara kemudahan dalm banglo ni...besar & luas
bersih suda semestinya...nanti balik pun kene kemas elok2 camne asal dtg...
malu la kan org gomen klu sepah2..ngeeee
nanti kene black list tak kuasee mak


















dah check semua bilik...aircond & checklist ape yg takde...pastu
terus bukak periuk la plak
time to masak2 la...perot dah bkerroncong sangat2...
tangan ni laju jer motong sorang2 pon...mak abah blum sampai gik
satu kete ngan adik...
sampai2 nanti dah get ready tuk makan jer kan...huuu package lengkap kak long sediakn ;)

tak payah susah2 bawak alat memasak kat sini...
semua dah sedia ada...tpi sbelum tu check dulu kuantiti barang same dgn list yg ade 
tapi mse kitorg sampai tu...ade sbiji gelas tak cukup
ade 9 biji je...dlm list 10 biji..
maybe sblm ni ade hilang tpi pihak RPP tak topup balik
so kene inform la kat pihak RPP ye...kang kene tuduh plak
naya jeee...deposit tak bleh claim kang :/
























































sempat snap 1 pitche...huuu tak kabur jek...gare2 edit pakai pon la nih..